Donación

Col·lecció POST

Col·lecció Post

(El que queda) després del coneixement

______________________

Els textos editats en aquesta col·lecció ofereixen eines per pensar el present històricament. També per imaginar el futur històricament.

Tot coneixement és sempre situat: comporta algun tipus de posicionament moral o ideològic, sigui exprés o tàcit; i es produeix per mitjà d’algun bagatge analític, sigui en forma de conceptes, supòsits o teories més o menys formalitzades. Però a més hi ha una manera d’abordar el coneixement, que es troba larvada o inserida sovint de manera no reflexiva en el pensament de nombrosos autors, siguin intel·lectuals, acadèmics, literats o ciutadans en general, i que consisteix a observar i avaluar els problemes del present històricament.

Aquest pensar històricament afecta també al propi coneixement, que pot així ser vist com el que queda una vegada que s’ha efectuat un abordatge històric del procés mateix de conèixer.

Aquesta col·lecció s’interessa per tot el que té a veure amb pensar el present i el futur històricament. Entren en ella exemples d’aquesta manera de conèixer, i sobretot utillatges per desenvolupar-la i fer-la més explícita, augmentant la consciència històrica dels ciutadans. També entren en ella tot tipus de reflexions i aprofitaments que contribueixen al rearmament teòric i metodològic en l’estudi del passat.

Ens interessen des de la historiografia a la crítica de formats epistemològics, passant per la deconstrucció de narratives admeses de manera convencional, consensos explicatius o interpretacions heretades sobre el passat, etc.

Es tracta en definitiva, d’establir llaços i vincles sòlids entre les Ciències Socials i les Humanitats a través de la reflexió sobre el passat.

___________________

TÍTOLS

  1. Slavoj Zizek, Lenin herido de muerte por una bala en la Estación Finlandia [Lenin ferit de mort per una bala a l’Estació Finlàndia]
  2. Juan Mayorga, El dramaturgo como historiador [El dramaturg com a historiador]
  3. Edward Fulbrook, Pluralismo narrativo [Pluralisme narratiu]
  4. Leopoldo Moscoso, Agnotología y educación ciudadana [Agnotología i educació ciutadana]
  5. AA. VV., (¿Qué hacemos con el pasado? Catorce textos sobre historia y memoria [Què fem amb el passat? Catorze textos sobre història i memòria]

 

Pablo Sánchez León

Historia ciudadana

20.00
Jorge Marco (ed.)

La guerra de España en nuestras raíces

20.00
Simon Schaffer

Máquinas viajeras y tiempos coloniales

Daniel Jiménez Martín

La primera mentira

18.00
Thorstein Veblen

Capitalismo y socialismo

17.00
Miguel Ángel Cabrera

Después del etnocentrismo

14.00
Marisa González de Oleaga

Itinerarios

16.00
Jesús Placencia

Todo es verdad, todo es mentira

20.00
Norbert Elias

Emociones y conocimiento social en los grupos humanos

7.00
Brice Chamouleau (ed.)

De colonialidad

16.00
David Beorlegui Zarranz

Transición y melancolía

18.00
Ángel Loureiro

Huellas del otro

15.00
Cargando
Verified by ExactMetrics